Trump najavio obnovu američkog sna

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Nov.2016, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trump najavio obnovu američkog sna

NEW YORK - Izabrani američki predsjednik Donald Trump rekao je u srijedu da će zaliječiti najdublje rane nacije i biti predsjednik svih Amerikanaca.

Trump je odmah na početku govora s pozornice njegova izbornog stožera u New Yorku odao priznanje svojoj poraženoj protivnici Hillary Clinton za godine javne službe.

"Hillary je radila jako dugo i jako teško i dugujemo joj veliku zahvalnost", rekao je.

"Obvezujem se svakom stanovniku >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ove zemlje da ću biti predsjednik svih Amerikanaca", nastavio je Trump.

"Počet ćemo ponovo obnavljati američki san. Naša zemlja ima ogroman potencijal i svaki Amerikanac će pod mojim vodstvom imati mogućnost ostvariti svoj potencijal. Obnovit ćemo naše siromašne četvrti, aerodrome, infrastrukturu i tako ćemo zaposliti milijune ljudi. Imamo sjajan ekonomski plan i ponovo ćemo imati najjaču ekonomiju na svijetu. Amerika od sada neće pristajati na ništa manje od najboljeg. Želim poručiti svjetskoj zajednici da ćemo se pošteno odnositi prema svim nacijama i da ćemo težiti pronalasku zajedničkog jezika i s onim zemljama s kojim nismo imali", poručio je Trump.

Trumpov potpredsjednički kandidat Mike Pence je nakon objave rezultata u Pennsylvaniji i Wisconsinu izašao na pozornicu njihova njujorškog stožera i kazao da je "američki narod izabrao svog novog prvaka".

Hillary Clinton ušla je u izborni dan kao blaga favoritkinja, ali je Trump uz već spomenuta iznenađenja u Pennsylvaniji i Wisconsinu osvojio i druge države 'klackalice' Floridu, Ohio i Sjevernu Karolinu.

Trump je zasad osvojio 28, a Clinton 18 država.

Na nacionalnoj razini Trump zasad ima 48,1, a Clinton 47,2 posto glasova.

Trump će kao 45. američki predsjednik naslijediti Baracka Obamu 20. siječnja iduće godine.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.