Trump na Twitteru zaprijetio Kongresu: Ne miješajte se ili je NAFTA gotova

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Sep.2018, 07:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trump na Twitteru zaprijetio Kongresu: Ne miješajte se ili je NAFTA gotova

WASHINGTON - Predsjednik SAD-a Donald Trump u subotu je izjavio da nema potrebe zadržati Kanadu u Sjevernoameričkom sporazumu o slobodnoj trgovini (NAFTA) i upozorio Kongres da se ne miješa u trgovinske pregovore ili će u cijelosti raskinuti trilateralni trgovinski sporazum.

"Nema političke potrebe zadržati Kanadu u novom sporazumu NAFTA. Ako ne postignemo pošteni dogovor za SAD, nakon desetljeća iskorištavanja, Kanada će biti van njega", poručio je >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Trump na Twitteru.

"Kongres se ne treba miješati u te pregovore ili ću jednostavno u potpunosti okončati NAFTA-u i bit će nam bolje bez nje", dodao je.

Trump je u petak obavijestio Kongres o namjeri da potpiše bilateralni sporazum s Meksikom, nakon što su okončani teški pregovori s Kanadom bez dogovora o izmjenama sporazuma NAFTA.

Zastupnici su u petak upozorili da će sporazum s Meksikom teško dobiti odobrenje Kongresa ako se ne uključi Kanadu.
Pogledaj vesti o: Twiter,   Vašington

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.