Trump hvali velik napredak u pregovorima s Kinom o trgovinskom sporazumu

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Dec.2018, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trump hvali "velik napredak" u pregovorima s Kinom o trgovinskom sporazumu

WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump objavio je u subotu na Twitteru da je imao "dug i jako dobar telefonski razgovor" s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom i da pregovori o mogućem trgovinskom sporazumu između SAD-a i Kine dobro napreduju.

Dvije zemlje vodile su trgovinski rat dobar dio 2018., potresavši svjetska financijska tržišta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << />
Trump i Xi dogovorili su 'prekid vatre', odlučivši da će se suzdržati od uvođenja novih carina 90 dana počevši od 1. prosinca dok ne dogovore trgovinski sporazum kojim će okončati spor.

"Upravo sam imao dug i jako dobar telefonski razgovor s kineskim predsjednikom Xijem", objavio je Trump u subotu na Twitteru. "Sporazum jako dobro napreduje. Ako bude postignut, bit će jako obuhvatan, pokrivajući sve teme, područja i sporne točke. Postižemo velik napredak!".

Kineski državni mediji također su objavili da su Xi i Trump u subotu razgovarali i citirali Xija da je kazao da stručnjaci dviju zemalja rade na provedbi konsenzusa postignutog s Trumpom.

"Nadam se da će se dva tima naći na pola puta, naporno raditi i nastojati postići sporazum koji će biti uzajamno koristan i koristan za svijet što je moguće prije", rekao je Xi, prenosi Xinhua.

"Nakon 40 godina razvoja, kinesko-američki odnosi nalaze se na povijesnoj novoj polazišnoj točki", rekao je glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Lu Kang. Dvije zemlje uspostavile su diplomatske odnose 1979. godine.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.