Trump čestitao Kimu rođendan, no i dalje ništa od pregovora

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Jan.2020, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trump čestitao Kimu rođendan, no i dalje ništa od pregovora

WASHINGTON - Sjeverna Koreja primila je rođendansku čestitku američkoga predsjednika Donalda Trumpa vođi Kim Jong Unu, no ne vraća se pregovorima, prema izjavi što ju prenosi u subotu državna novinska agencija KCNA.

Premda bi se Trump i mogao osobno sviđati Kimu, on ne vodi svoju zemlju na temelju osobnih osjećaja, rekao je Kim Kye Gwan, savjetnik u sjevernokorejskome ministarstvu vanjskih poslova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << />
"Unatoč dobrim odnosima između dvojice vođa, SAD griješi kad očekuje povratak pregovorima", istaknuo je.

"Premda predsjednik Kim Jong Un osobno gaji dobre osjećaje prema predsjedniku Trumpu, oni su, u pravom smislu riječi, 'osobni'", dodao je.

"Mi smo prevareni od Sjedinjenih Država, uhvaćeni smo u dijalog s njima dulje od godinu i pol dana, i to je za nas gubitak vremena", nastavio je.

Sjeverna Koreja neće raspravljati o prijedlozima poput onih koje je Trump iznio na prošlom samitu s Kim Jong Unom u Hanoiju u veljači 2019., rekao je savjetnik.

Sjeverna Koreja neće odustati od svojih nuklearnih pogona radi parcijalnog ublažavanja sankcija, a pregovorima će se samo vratiti kad SAD napravi ustupke", dodao je.

"Ponovno otvaranje dijaloga između DPRK i SAD-a moglo bi biti moguće samo pod uvjetom da SAD apsolutno poštuje sporazum, no znamo da za to nije spreman niti to može", rekao je.

Južna Koreja ne bi trebala intervenirati u odnose dviju Koreja dok traži "da igra posredničku ulogu", kazao je.

U petak, južnokorejski dužnosnik rekao je da je Trump tražio Južnokorejce da prenesu rođendansku čestitku Sjevernoj Koreji.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.