Trampova uredba nelegalna: Rusija ne prihvata privatizaciju Meseca

Izvor: B92, 25.Maj.2020, 12:32

Trampova uredba "nelegalna": Rusija ne prihvata "privatizaciju" Meseca

Generalni direktor ruske svemirske agencije Roskosmos Dmitrij Rogozin izjavio je danas da su "pokušaji privatizacije Meseca" u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

"Ni u kom slučaju nećemo prihvatiti nikakve pokušaje privatizacije Meseca", rekao je Rogozin u intervjuu za radio-stanicu "Komsomolska pravda", a prenosi Tas.

"To je nelegalno i u suprotnosti sa međunarodnim pravom", dodao je.

Američki predsednik Donald Tramp je u aprilu potpisao uredbu kojom se proglašava da Vašington ima pravo da koristi resurse sa Meseca, u okviru NASA programa Artemis.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rogozin: Rusija neće dozvoliti da SAD privatizuju Mesec

Izvor: Vostok.rs, 25.Maj.2020

"Roskosmos" neće dozvoliti da Sjedinjene Američke Države privatizuju mesec, rekao je u Dmitrij Rogozin, šef ruske državne korporacije. Početkom aprila Donald Tramp je potpisao ukaz kojim se Amerikancima "osigurava" pravo na vađenje kosmičkih resursa, te je naredio da se u narednih šest meseci...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.