Trampov intervju pred odlazak u zatvor: Otkrio hoće li doći do građanskog rata u Americi VIDEO

Izvor: B92, 24.Avg.2023, 22:39

Trampov intervju pred odlazak u zatvor: Otkrio hoće li doći do građanskog rata u Americi VIDEO

Bivši američki predsednik Donald Tramp dao je intervju Takeru Karlsonu, bivšem voditelju Foks njuza.

Tramp je dao intervju uoči predaje vlastima u zatvoru okruga Fulton u Džordžiji, a u njemu je pričao i o mogućnosti izbijanja političkog nasilja u SAD.

Ugledni vašingtonski sajt Hil prenosi da je Tramp u intervjuu, koji je sinoć u vreme trajanja debate ostalih republikanskih predsedničkih kandidata emitovan na društvenoj mreži X (bivšem Tviteru), >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazao da su strast i mržnja u Americi dostigli do sada nezabeležene razmere, a da to "verovatno nije dobra kombinacija".

Tramp je odlučio da preskoči debatu kandidata za nominaciju Republikanske partije za predsedničke izbore 2024, koja je bila upravo u organizaciji Foks njuza, a njegov intervju Karlsonu krenuo je s emitovanjem namerno samo par minuta pre njenog početka.

Karlson je upitao Trampa da li smatra da Amerika ide ka "otvorenom (unutrašnjem) sukobu".

"Nikada nisam video toliko duha i toliko strasti, a takođe nikada nisam video, istovremeno i kod istih ljudi, toliko mržnje zbog onoga što je urađeno sa našom zemljom," kazao je Tramp.

Kada ga je Karlson potom upitao da li misli da SAD idu ka "građanskom ratu", Tramp je pomenuo nasilje koje je izbilo 6. januara 2021. na Kapitol hilu kada su njegove pristalice marširale ka zgradi Kongresa kako bi izvršili pritisak na tadašnjeg potpredsednika Majka Pensa da zaustavi potvrđivanje pobede demokrate Džoa Bajdena na predsedničkim izborima.

"Postoji ogromna strast i ogromna ljubav. Znaš, 6. januar je bio veoma interesantan dan jer oni (mediji) ne izveštavaju na pravi način o njemu. Verujem da je to bila najveća masa ljudi kojoj sam se ikada obratio," rekao je Tramp i dodao da je "veoma mala grupa" njih upala u Kongres.

Američka Federalna agencija za vadušni saobraćaj (FAA) naredila je danas zatvaranje vazdušnog prostora iznad zatvora okruga Fulton u saveznoj državi Džordžija u očekivanju predaje Trampa.

Njuzvik piše da okružne vlasti očekuju da se Tramp, koji je optužen da je planirao poništavanje poraza na predsedničkim izborima 2020. na teritoriji Džordžije, pojavi u zatvoru u večernim satima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.