Trampov govor trese Ameriku: Postali smo zemlja Trećeg sveta

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 15:03

Trampov govor trese Ameriku: Postali smo zemlja Trećeg sveta

Korumpirani pravosudni sistem i nekontrolisani priliv migranata iz Meksika pretvaraju Sjedinjene Države u zemlju trećeg sveta, rekao je Donald Tramp.

On je to izjavio na mitingu pred pristalicama u Mičigenu.

"Ako se ovo krivično gonjenje nastavi, niko neće hteti da posluje u Sjedinjenim Državama i mi ćemo postati zemlja trećeg sveta. U stvari, na mnogo načina smo to već postali - pogledajte samo našu južnu granicu," rekao je on.

Reč je o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odluci njujorškog suda kojom je Tramp proglašen krivim za prevaru u proceni imovine Trampove organizacije. Bivši predsednik je već najavio da će se žaliti na ovu presudu.

2022. godine, državni tužilac Njujorka Leticija Džejms podnela je tužbu od 250 miliona dolara protiv Trampa, njegove dece i povezanih kompanija zbog sumnje u prevaru i lažno predstavljanje.

Ona je navela da je bivši predsednik naduvao vrednost svoje imovine u periodu od deset godina za između 812 miliona i 2,2 milijarde dolara. Prema tužiocima, takva prevara mu je pomogla da dobije kredite za izgradnju golf odmarališta u Majamiju , hotela u Vašingtonu i hotela u Čikagu .

Državni tužilac je takođe zahtevao da sud zabrani Trampu i njegovoj deci da na pet godina vode kompanije ili korporacije i apliciraju za kredite u državi Njujork, a Tramp Organizacionu kupovinu nekretnina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.