Tramp uspeo? Prikupljena milijarda

Izvor: B92, 06.Dec.2021, 16:54

Tramp uspeo? "Prikupljena milijarda"

Bivši američki predsednik Donald Tramp je objavio da su ulagači obećali milijardu dolara za njegov novi poslovni poduhvat.

Reč je platformi društvenih mreža, pre planiranog izlaska na berzu.

"Trump Media & Technology Group" radi na pokretanju aplikacije za društvene mreže pod nazivom "Truth Social" početkom sledeće godine.

Trampu je i dalje zabranjeno otvaranje nalog na Tviteru i Fejsbuku nakon napada na američki Kapitol u januaru, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnosno jer je procenjeno da je on podstrekivao nasilne demonstrante, prenosi crnogorski portal Bankar.

"Jedna milijarda dolara šalje važnu poruku 'Big Tech-u' da se cenzura i politička diskriminacija moraju okončati. Kako se naš bilans širi, 'Trump Media & Technology Group' će biti u jačoj poziciji da se bori protiv tiranije 'Big Tech-a'", rekao je.

Tramp je najavio planove za pokretanje "Truth Social-a" ranije ove godine, rekavši da će omogućiti razgovor "bez diskriminacije na temelju političke ideologije".

"Trump Media & Technology Group" udružila se s firmom "Digital World Acquisition" u tom pothvatu.

U subotu su rekli da su osigurali milijardu dolara od "raznolike grupe institucionalnih ulagača" ne otkrivajući ko su. Prema izveštajima, nova kompanija društvenih medija sada je procenjena na gotovo četiri milijarde dolara.

To naglašava sposobnost bivšeg američkog predsednika da privuče snažnu finansijsku podršku uprkos kontroverzi koje se vežu za njega, prenosi Bankar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.