Tramp upozorava na Treći svetski rat: Ubijaće i sakatiti

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 23:43

Tramp upozorava na Treći svetski rat: "Ubijaće i sakatiti"

Bivši američki predsednik Donald Tramp osudio je danas odluku aktualnog predsednika SAD Džozefa Bajdena da pošalje kasetnu municiju Ukrajini.

Tramp je upozorio da bi takav potez mogao da dovede do Trećeg svetskog rata.

"Džozef Bajden ne bi trebalo da nas vuče ka Trećem svetskom ratu slanjem kasetne municije u Ukrajinu - on bi trebalo da pokuša da okonča rat i zaustavi užasnu smrt i razaranje koje uzrokuje nesposobna administracija", naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Tramp u saopštenju, koje je objavljeno iz njegove kampanje.

On je dodao da će neeksplodirana kasetna municija "ubijati i sakatiti nedužne ukrajinske muškarce, žene i decu u decenijama koje dolaze, dugo nakon rata", preneo je američki En-Bi-Si.

On je kritikovao Bajdena jer je intervjuu za Si-En-En tokom vikenda priznao da je razlog za slanje kasetne municije to što SAD nemaju dovoljno municije.

"Veliko kršenje poverljivih informacija", rekao je Tramp, koji je u junu optužen po 37 saveznih tačaka povezanih sa više od 100 poverljivih dokumenata koji su pronađeni u njegovoj rezidenciji Mar-a-Lago prošle godine.

Pentagon je nedavno objavio odluku o slanju kasetne municije, a bivši potpredsednik SAD u Trampovoj administraciji Majkl Pens podržao je taj potez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.