Tramp uporedio sebe sa Navaljnim

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 11:42

Tramp uporedio sebe sa Navaljnim

Donald Tramp uporedio je svoje pravne probleme s progonom vođe ruske opozicije Alekseja Navaljnog, koji je prošle nedelje preminuo u zatvoru.

U jučerašnjem intervjuu za Foks Njuz, Trump je rekao da je Navaljni bio "veoma hrabar čovek" i da verovatno nije trebalo da se vrati u Rusiju.

Rekao je da bi mu bilo puno bolje da je ostao izvan svoje države i odatle pričao, ali nije istakao da je neko kriv za smrt Navaljnog.

Predsednik Džozef Bajden, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i mnoge druge zapadnjačke vođe, za smrt Navaljnog okrivili su Vladimira Putina, a isto je napravila i Niki Hejli, Trampova republikanska suparnica za predsedničku kandidaturu. U intervjuu, Tramp je negodovao zbog kazne od 355 miliona dolara koja mu je dodeljena zbog pronevere. Rekao je da ga to podseća na Navaljnog i da se radi o obliku komunizma ili fašizma.

Tramp je dodao: "To se dešava i u našoj državi. Na puno načina pretvaramo se u komunističku državu. Samo zato što sam u politici, provlače me kroz osam, devet suđenja."

Kremlj je porekao učestvovanje u smrti Navaljnog i izrazio da su optužbe Zapada da je Putin organizovao ubistvo neprihvatljive.

Pre tri dana, Tramp je na društvenoj platformi "Truth" napisao da je nakon smrti Navaljnog "postao svesniji šta se dešava u Americi." Nije dalje pojasnio, ali redovno govori da su kaznene prijave protiv njega, kojih se nakupilo 91, politički motivisane. Bajden je juče komentarisao Trampov komentar: "Zašto Tramp krivi Ameriku? Putin je odgovoran za smrt Navaljnog. Zašto Tramp to ne može da kaže?"

Isplivala pisma Navaljnog iz zatvora; U jednom je spomenuo i Trampa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.