Tramp uložio žalbu na nalog da Pens svedoči u istrazi o 6. januaru

Izvor: B92, 10.Apr.2023, 21:26

Tramp uložio žalbu na nalog da Pens svedoči u istrazi o 6. januaru

Bivši predsednik SAD Donald Tramp je uložio žalbu na nalog kojim se zahteva da njegov nekadašnji potpredsednik SAD Majk Pens svedoči u istrazi o 6. januaru.

Trampovi advokati uložili su žalbu nakon presude u vezi sa istragom Ministarstva pravde o njegovim pokušajima da ospori verodostojnost rezultata predsedničkih izboria 2020. na kojima je izgubio od demokrate Džoa Bajdena, prenosi Rojters.

Pens je prošle nedelje rekao da se neće žaliti na presudu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojom se od njega zahteva da svedoči pred saveznom Velikom porotom o svom odnosu sa Trampom i razgovorima koje je sa njim vodio na dan smrtonosnog napada na Kapitol.

Pens je sudski poziv dobio od specijalnog tužioca pri Ministarstvu pravde Džeka Smita povodom istrage o Trampovoj ulozi u naredima u Kongresu 6. januara.

U zavisnosti od njegovih odgovora, tužilaštvo ima opciju da zatraži od sudije da primora Pensa da odgovori na dodatna pitanja i da poništi Trampove privilegije kao bivšeg člana izvršne vlasti, piše CNN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.