Tramp udario na Epl

Izvor: B92, 26.Jul.2019, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp udario na Epl

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp kaže da njegova administracija neće izuzeti kompaniju Epl od carina za delove koje proizvodi u Kini.

"Epl neće dobiti izuzeće od tarifa ili olakšice za svoje delove za 'mac pro' koji se proizvode u Kini. Pravite ih u SAD, bez tarifa!", napisao je Tramp na Tviteru.

Predstavnici Epla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu odmah imali komentar, a akcije kompanije su drastično pale nakon Trampovog tvita.

Epl je 18. jula zatražio od Kancelarije trgovinskog predstavnika SAD da odustane od 25-procentnih tarifa na 15 delova, uključujući i one za "mac pro" računar, podseća agencija Rojters.

Američki list "Volstrit Džornal" je u junu preneo da Epl prebacuje proizvodnju novog dekstop računara "mac pro" u Kinu iz Teksasa.

Epl je povodom pisanja tog lista saopštio da je novi "mac pro" dizajniran i projektovan u Kaliforniji i da, kao i svi Eplovi proizvodi, uključuje komponente iz nekoliko zemalja, medju kojima su i Sjedinjene Države, i da je "finalna montaža samo jedan deo proizvodnog procesa".

Epl je u junu tražio od glavnih dobavljača da procene troškove prebacivanja 15 do 30 odsto svog proizvodnog kapaciteta iz Kine u Jugoistočnu Aziju, pisao je tada japanski list "Nikei".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tramp: "Epl" neće biti izuzet od tarifa

Izvor: Blic, 26.Jul.2019

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da njegova administracija neće izuzeti kompaniju "Epl" od tarifa za delove koje proizvodi u Kini za svoj "mac pro" računar.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.