Tramp u klinču i sa klimom

Izvor: B92, 14.Dec.2023, 12:16

Tramp "u klinču" i sa klimom

Ako bude izabran za predsednika SAD Donald Tramp najavio da će ukinuti sva plaćanja za borbu protiv klimatskih promena.

On je rekao da neće podržati obećanje koje je dala potpredsednica Kamala Haris na samitu COP28 u Dubaiju da će SAD uplatiti 3 milijarde dolara globalnom fondu koji treba da pomogne zemljama u razvoju da smanje emisije štetnih gasova i prilagode se klimatskim promenama.

"Kada se vratim na dužnost, sva plaćanja za klimatske reparacije biće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odmah otkazana", rekao je Tramp na predizbornom skupu u gradu Koralvilu, u američkoj državi Ajovi, prenosi Rojters.

Dodao je da će nastojati da "povrati" sva plaćanja koja je izvršila Bajdenova administracija.

Pomocnik kampanje je potvrdio da je Tramp mislio na 3 milijarde dolara koje su SAD obećale Zelenom klimatskom fondu, iako sredstva koja je Haris obećala podležu politički podeljenom američkom Kongresu, koji mora da iih odobri.

Tramp vodi u trci za republikansku nominaciju u nacionalnim istraživanjima javnog mnjenja, što znači da ce se na izborima u novembru 2024. godine verovatno suočiti sa Džozefom Bajdenom, za koga se pretpostavlja da će biti kandidat Demokratske stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.