Tramp u iznenadnoj poseti Iraku

Izvor: VOA, 26.Dec.2018, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp u iznenadnoj poseti Iraku

Predsednik Donald Tramp iznenadno je otputoao u Irak i posetio američke vojnike u toj zemlji. To je Trampova prva poseta nekoj ratnoj zoni otkako je predsednik. Predsednički avion Air Force One sleteo je u vazdušnu bazu Al Asad zapadno od Bagdada posle noćnog leta iz Vašingtona. U avionu su bili i prva dama Melanija Tramp, mali broj pripadnika Trampovog obezbeđenja i nekoliko novinara. Trampa su dugo kritikovali zbog toga što nikada nije posetio vojnike u nekoj od ratnih zona. ​Tramp je po sletanju u vazdušnu bazu pored Bagdada rekao da “će se, vremenom, mnogi saglasiti sa njegovom odlukom o povlačenju trupa iz Sirije i da je vreme da počne da se razmišlja”. “Nije planirano da naše prisustvo u Siriji bude neograničeno niti trajno”, rekao je Tramp i istakao da će SAD ostati prisutne u Iraku gde je oko 5200 američkih vojnika. Ipak, njegovu odluku o povlačenju oko 2000 vojnika iz Sirije su kritikovali mnogi, a među njima i bivši sekretar za odbranu Džim Matis koji je dva dana posle Trampove odluke objavio da podnosi ostavku. Predsednik je takođe preispitivao prisustvo vojnika u Avganistanu, ali za sada ne postoje zvanične najave o povlačenju trupa iz te zemlje. Donald Tramp je sledio svoje prethodnike Baraka Obamu i Džordža Buša mlađeg koji su takođe išli u nenajavljene posete Iraku.      
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Twiter

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U povratku iz Iraka, Tramp posetio američke vojnike i u Nemačkoj

Izvor: Beta, 27.Dec.2018, 09:30

Predsednik SAD Donald Tramp nenajavljeno je danas posetio američke vojnike u Nemačkoj, u povratku iz Iraka.Vraćajući se iz Iraka, gde je juče takodje nenajavljeno obišao američke vojnike, Tramp je sa suprugom Melanijom sleteo u vazduholovnu bazu Ramštajn, gde se rukovao i slikao s vojnicima,...

Nastavak na Beta...

"KAKAV JE TO POLJUBAC? ŠTA JE SA ČIZMAMA?!" Trampovi su stigli u Irak i njihova intimnost postala je VEST BROJ JEDAN (FOTO)

Izvor: Blic, 27.Dec.2018

Posle nedavne odluke da povuče američke trupe iz Sirije, Donald Tramp posetio je vojnu bazu u Iraku. Ipak, pažnja američkih medija bila je najvećim delom fokusirana na trivijalnosti, naročito na "čudan" poljubac Trampovih, kao i na Melanijin modni izbor.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.