Tramp traži dodatne milijarde za izgradnju zida, ali ga ometaju njegovi najveći protivnici

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2019, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp traži dodatne milijarde za izgradnju zida, ali ga ometaju njegovi najveći protivnici

Predsednik SAD Donald Tramp će od Kongresa tražiti još 8,6 milijardi dolara za izgradnju zida na granici sa Meksikom, javlja Rojters.

Kako se očekuje, taj novac će biti planiran u budžetu za narednu, 2020. godinu. Ta suma je šest puta veća od sredstava odobrenih za izgradnju zida u Kongresu u poslednje dve godine, kao i šest odsto veća od sredstava koje je Tramp nameravao da potroši nakon proglašenja vanrednog stanja.

Agencija javlja da Predstavnički >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dom Kongresa, koji kontrolišu demokrate, najverovatnije neće odobriti Trampov zahtev.

Nesuglasice između predsednika i kongresmena zbog izgradnje zida na meksičkoj granici i finansiranja tog projekta dovele su do rekordne delimične blokade rada američkih vlasti, koja je trajala 35 dana. Blokada je bila počela 22. decembra 2018, a završena je 25. januara 2019. godine.

Amid reports that Trump plans to ask for $8.6 billion for his wall in the 2020 budget, Pelosi and Schumer shut down the request Sunday.https://t.co/JyWzSiw5SI

— New York Daily News (@NYDailyNews) 10. март 2019.

Tramp je tada pristao da potpiše privremeni budžet koji je usvojio Kongres, a odlučio je da planiranih osam milijardi dolara za izgradnju zida dobije uvođenjem vanrednog stanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.