Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Feb.2019, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp stigao u Vijetnam na samit sa Kim Džong Unom

Američki predsednik Donald Tramp stigao je danas u Vijetnam na svoj drugi sastanak sa Kim Džong Unom čiji cilj je da severnokorejski vođa odustane od nuklearnog oružja u zamenu za ukidanje sankcija i bolje odnose sa SAD i drugim zemljama.

Trampa su u Hanoju dočekali vijetnamski zvaničnici a na izlasku iz aviona postavljen je crveni tepih.

Tramp je krenuo iz Vašingtona juče popodne predsedničkim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << avionom "Er fors uan" (Airforce One) i stigao je danas u Hanoj po lokalnom vremenu, posle stajanja za dopunu goriva u Engleskoj i Kataru.

Kim je stigao u Vijetnam ranije danas posle putovanja vozom preko južne Kine do granice sa Vijetnamom i zatim do Hanoja u blindiranoj limuzini.

Tramp i Kim će imati privatnu večeru sutra uveče i razgovore u četvrtak sa nadom da će dopuniti sporazum postignut na njihovom prvom istorijskom sastanku u Singapuru u junu prošle godine.

Tramp je hvalio Pjongjang zbog prekida nuklearnih proba i izgleda kao da je ublažio zahteve za rok o razoružanju.

Očekuje se da će Kim tražiti ublažavanje američkih sankcija koje teško pogađaju privredu njegove zemlje.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tramp stigao u Hanoj na drugi samit s Kim Džong Unom

Izvor: VOA, 26.Feb.2019

Predsednik SAD Donald Tramp stigao je u Vijetnam, gde će se kasnije ove nedelje održati drugi samit izmerđu njega i severnokorejskog lidera Kim Džong Una.  Posle leta iz Vašingtona, koji je trajao skoro 21 sat, Tramp se iskrcao iz predsedničkog aviona (Air Force One) na međunarodnom aerodromu...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.