Tramp spustio, pa digao i opet spustio zastavu za Mekejna

Izvor: B92, 27.Avg.2018, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp spustio, pa digao i opet spustio zastavu za Mekejna

Vašintgon -- Predsednik SAD Donald Tramp potpisao je odluku o isticanju američke zastave na pola koplja do sahrane republikanskog senatora Džona Mekejna.

AP navodi da je zastava na Beloj kući tokom vikenda bila postavljena na pola koplja u čast Mekejna koji je preminuo u subotu, ali je danas ponovo istaknuta uobičajeno, da bi potom bila spuštena zbog kritika koje su upućene Trampu.

Agencija podseća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su Tramp i Mekejn godinama bili u sukobu.

Tramp je na vest o Mekejnovoj smrti na Tviteru poručio da upućuje "najdublje saučešće i poštovanje" Mekejnovoj porodici, ali od tada u više javnih obraćanja nije pominjao smrt senatora iz Arizone.

U večeras objavljenom saopštenju, Tramp je naveo da je od potpredsednika SAD Majka Pensa zatražio da u petak govori na ceremoniji u Mekejnovu čast koja će biti održana na Kapitolu.

Tramp je takođe objavio da je prihvatio zahtev senatorove porodice za vojni prevoz Mekejnovog tela iz Arizone u Vašington.

Rojters prenosi da je Tramp naveo da poštuje Mekejnovu službu naciji.

"Uprkos našim razlikama po političkim pitanjima, poštujem službu senatora Džona Mekejna našoj zemlji", poručio je američki predsednik.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MALO GORE, PA DOLE Tramp prvo spustio, zatim digao i opet spustio zastavu za Mekejn

Izvor: Blic, 27.Avg.2018

Predsednik SAD Donald Tramp danas je potpisao odluku o isticanju američke zastave na pola koplja do sahrane republikanskog senatora Džona Mekejna.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.