Tramp smenio šefa Pentagona

Izvor: Vostok.rs, 18.Jun.2019, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp smenio šefa Pentagona

Novi vršilac dužnosti ministra odbrane SAD postaće Mark Esper, budući da je dosadašnji Patrik Šanahan odlučio da ne prođe proces utvrđivanja na funkciju ministra u Senatu, saopštio je predsednik SAD Donald Tramp.
Kako je rekao, Šanahan je odradio fantastičan posao na mestu vršioca dužnosti šefa Pentagona, ali je odlučio da ne nastavi svoju političku karijeru već da se posveti svojoj porodici. „Zahvalan sam mu za njegovu službu i što je za svog naslednika postavio ministra kopnenih snaga Marka Espera“, napisao je Tramp na Tviteru. Američki predsednik je naglasio i da lično poznaje Espera te da smatra da će se on odlično snaći na novoj funkciji. Esper je prethodno obavljajo ulogu ministra kopnenih snaga u strukturi Pentagona, pre toga je bio vice predsednik odbrambene korporacije „Rajteon“, a radio je i u Senatu.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šenahan povukao kandidaturu za šefa Pentagona

Izvor: VOA, 18.Jun.2019

Vršilac dužnosti sekretara za odbranu Patrik Šenahan odlučio je da povuče kandidaturu za šefa Pentagona. Predsednik Donald Tramp tvitovao je da Šenahan odlazi s položaja da bi proveo više vremena s porodicom, a da će njegov naslednik biti sekretar vojske Mark Esper, koji se ranije smatrao...

Nastavak na VOA...

Tramp smijenio šefa Pentagona

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jun.2019

Novi vršilac dužnosti ministra odbrane SAD postaće Mark Esper, budući da je dosadašnji Patrik Šanahan odlučio da ne prođe proces utvrđivanja na funkciju ministra u Senatu, saopštio je predsjednik SAD Donald Tramp.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.