Tramp se protivi premeštanju zatvorenika iz Gvantanama

Izvor: RTS, 04.Jan.2017, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp se protivi premeštanju zatvorenika iz Gvantanama

Novoizabrani američki predsednik Donald Trump ponovio je svoje protivljenje premeštanju zatvorenika iz američkog vojnog zatvora u Gvantanamu u druge zemlje.
Tramp je to objasnio time što se radi o "izrazito opasnim ljudima".
"Ne bi smelo biti novog puštanja iz Gvantanama. To su izrazito opasni ljudi i ne bi smelo da se desi da ih puste da se vrate na bojište", napisao je Tramp na Tviteru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />On je u predsedničkoj kampanji najavljivao da će biti protiv puštanja zatvorenika iz Gvantanama i njihovog prebacivanja u druge zemlje, poručujući da je voljan da zadrži taj zatvor na Kubi kako bi ga "napunio lošim mocima".
Kako piše Njujrok tajms, Bela kuća razmatra oslobađanje 20-ak zatvorenika koji bi trebalo da budu prebačeni u Italiju, Oman, Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate.
Barak Obama, koji nije uspeo da postigne kompromis s Kongresom, obećao je u predsedničkoj kampanji 2008. da će zatvoriti Gvantanamo.
Kada je preuzeo predsedničku funkciju u januaru 2009. u tom zatvoru je bilo 242 ljudi, a danas ih je još 59.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp se protivi premeštanju zatvorenika iz Gvantanama

Izvor: Blic, 04.Jan.2017

Novoizabrani američki predsednik Donald Trump ponovio je svoje protivljenje premeštanju zatvorenika iz američkog vojnog zatvora u Gvantanamu u druge zemlje...On je to objasnio time što se radi o "izrazito opasnim ljudima"..."Ne bi smelo biti novog puštanja iz Gvantanama. To su izrazito opasni ljudi...

Nastavak na Blic...

Trump protiv premještanja zatvorenika iz Guantanama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jan.2017

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump ponovio je svoje protivljenje premještanju zatvorenika iz američkog vojnog zatvora u Guantanamu u druge zemlje. On je to objasnio time što se radi o "izrazito opasnim ljudima". Istovremeno, Predstavnički dom američkog Kongresa, u kom većinu imaju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.