Tramp se oglasio o smrti Navaljnog: Vode nas putem uništenja

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 22:09

Tramp se oglasio o smrti Navaljnog: Vode nas putem uništenja

Nekadašnji američki predsednik Donald Tramp prokomentarisao je u ponedeljak prvi put smrt ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog u zatvoru.

Politiko navodi da se Tramp čekao 72 sata da se oglasi. Tramp, međutim, takođe primećuje Politiko, nikoga nije optužio za smrt opozicionara već je svoje aktuelne pravne probleme povezao sa Navaljnim. Trampu je u petak, podsetimo, naloženo da plati kaznu od 355 miliona dolara zbog građanske prevare.

"Iznenadna smrt >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Alekseja Navaljnog učinila me je sve više i više svesnim šta se dešava u našoj zemlji. To je spor, ali stabilan razvoj događaja sa pokvarenim radikalnim levičarskim političarima, tužiocima i sudijama koji nas vode putem uništenja. Otvorene granice, namešteni izbori i krajnje nepravedne odluke u sudnici uništavaju Ameriku! Mi smo nacija koja ide u propast! Mi smo nacija koja propada", napisao je Tramp na svom profilu na društvenoj mreži Istina. Aktuelni američki predsednik Džo Bajden i jedini Trampov unutarstranački protivnik u trci za predsedničkog kandidata republikanaca Niki Hejli direktno su okrivili ruskog predsednika Vladimira Putina za smrt Navaljnog.

Hejli je tokom vikenda istakla kako je Tramp ćutao o smrti Navaljnog i pozvala bivšeg predsednika da kaže da li misli da je Putin odgovoran za Navaljnog.

"Da li je na strani Putina i misli da je kul što je Putin ubio jednog od svojih političkih protivnika ili jednostavno ne misli da je to tako velika stvar? Šta god od toga da je u pitanju je zabrinjavajuće", rekla je Hejli za ABC u nedelju.

Tramp je često hvalio Putina koga je nazvao "prilično pametnim" dok je 2018. godine javno stao na stranu Moskve umesto američke obaveštajne zajednice u razgovorima o mešanju u predsedničke izbore dve godine ranije.

"Predsednik Rusije Putin mi je upravo dao veliki kompliment", rekao je Tramp pristalicama prošle nedelje na mitingu misleći na nedavnu izjavu ruskog predsednika da bi između Trampa i Bajdena radije video aktuelnog šefa države u Beloj kući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.