Tramp se hvalio neposrednim krajem kalifata Islamske države

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Mar.2019, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp se hvalio neposrednim krajem kalifata Islamske države

Američki predsednik Donald Tramp hvalio se danas, uz mapu Sirije, napretkom u borbi protiv džihadista Islamske države od njegovog dolaska na vlasti i ponovio da će samoproglašenom kalifatu islamista uskoro doći kraj.

Tramp je novinarima u Beloj kući odvio papir na kojem je mapa Sirije.

"Ono što je crveno, to je Islamska država na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dan (američkih) izbora 2016. godine", rekao je Tramp pokazujući papir.

"Ovo dole, to je ista mapa, ali više nema crvenog. Zapravo ima samo jedna mala tačka, a ona će nestati večeras", dodao je američki predsednik.

Tramp je u nekoliko navrata prethodnih nedelja predvideo neposredni kraj kalifata navodeći da je samo pitanje trenutka kada će se to dogoditi.

Sirijske demokratske snage, koje čini arapsko-kurdska koalicija, bore se uz podršku SAD protiv džihadista u malom zoni na obali reke Eufrat na istoku Sirije.

Ta koalicija pokušava da potisne Islamsku državu koja je nekada zauzimala velike delove teritorije Sirije i Iraka.

Prema poslednjim podacima opozicione Sirijske opservatorije za ljudska prava, više od 370.000 ljudi poginulo je od početka rata u Siriji.

Sirijski konflikt koji je počeo represijom protesta opozicije u martu 2011. godine, tokom godina je postao složeniji sa učešćem stranih zemalja i raznih džihadističkih grupa.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tramp se hvalio neposrednim krajem kalifata ID

Izvor: B92, 20.Mar.2019

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp hvalio se, uz mapu Sirije, napretkom u borbi protiv džihadista Islamske države od njegovog dolaska na vlasti...Ponovio je da će samoproglašenom kalifatu islamista uskoro doći kraj...Tramp je novinarima u Beloj kući odvio papir na kojem je mapa Sirije..."Ono...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.