Tramp šalje nove trupe na granicu sa Meksikom

Izvor: RTS, 17.Jul.2019, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp šalje nove trupe na granicu sa Meksikom

Pentagon je odobrio slanje dodatnih 1.000 vojnika Nacionalne garde Teksasa i 1.100 aktivnih vojnika na granicu sa Meksikom, prenosi "Rojters".
Major Kris Mičel, portparol Pentagona, izjavio je za Rojters da je aktuelni ministar odbrane Ričard Spenser odobrio dodatne trupe i oni će pomagati na zadacima kao što su logistička podrška i vazdišni prostor.
Trenutno ima oko 4.500 aktivnih i vojnika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nacionalne garde na granici sa Meksikom.
Američki predsednik Donald Tramp ponovo je kritikovao Meksiko da ne čini mnogo u borbi protiv ilegalne imigracije zapretivši da će zatvoriti zajedničku granicu ukoliko ne bude bilo značajnih promena.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.