Tramp razočaran zbog izveštaja o aktivnostima Severne Koreje

Izvor: Beta, 07.Mar.2019, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp razočaran zbog izveštaja o aktivnostima Severne Koreje

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas u Vašingtonu da je razočaran zbog izveštaja o nedavnoj aktivnosti Severne Koreje na postrojenjima za razvoj raketa.Tokom sastanka s češkim premijerom Andrejom Babišem u Beloj kući, Trampa su novinari pitali da li je razočaran zbog nove aktivnosti primećene u istraživačkom centru koji Severna Koreja, kako se veruje, koristi za izradu raketa dugog dometa. Predsednik SAD je odgovorio da je "malo razočaran".Portparolka južnokorejskog ministarstva odbrane izjavila je da Vašington i Seul razmenjuju obaveštajne podatke o aktivnostima u raketnom istraživačkom centru na obodu Pjongjanga i na odvojenom postrojenju za lansiranje raketa dugog dometa. Deluje i da je Tramp nagovestio da bi pregovori SAD i Severne Koreje mogli da potraju."Obavestićemo vas za oko godinu dana", kazao je predsednik SAD, ne iznoseći detalje.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tramp primio premijera Češke u Beloj kući

Izvor: Beta, 08.Mar.2019, 00:10

Predsednik SAD Donald Tramp i premijer Češke Andrej Babiš, dva lidera koja imaju dosta zajedničkog, ocenili su danas u Vašingtonu da dve zemlje imaju veoma dobru saradnju. "Češkoj ide veoma, veoma dobro u ekonomiji i svim drugim aspektima. To je oduvek bila bezbedna zemlja. Snažna vojska. Snažni...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.