Tramp razočaran odnosom američkih medija prema njemu: Da je neko drugi vratio žive vojnike kući, bio bi heroj (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Dec.2018, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp razočaran odnosom američkih medija prema njemu: Da je neko drugi vratio žive vojnike kući, bio bi heroj (FOTO)

Predsednik SAD Donald Tramp objavio je na "Tviteru" da bi bilo ko drugi, osim njega, objavio da "nakon desetkovanja Islamske države u Siriji" planira da vrati trupe iz te zemlje, bio bi "najpopularniji heroj u Americi".

On je tako odgovorio na reakcije koje su usledile nakon njegove odluke da povuče američke trupe iz Sirije.

- Da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je bilo ko, osim vašeg omiljenog predsednika, Donalda Trampa, objavio da ćemo, nakon desetkovanja Islamske države u Siriji, vratiti naše trupe kući (srećne i zdrave), ta osoba bi bila najpopularniji heroj u Americi. Kada sam ja u pitanju, usledio je žestok udar iz medija koji objavljuju lažne vesti. Ludo! - napisao je Tramp.

If anybody but your favorite President, Donald J. Trump, announced that, after decimating ISIS in Syria, we were going to bring our troops back home (happy & healthy), that person would be the most popular hero in America. With me, hit hard instead by the Fake News Media. Crazy!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 23. децембар 2018.

On se u drugom "tvitu" bavio i doskorašnjim američkim ministrom odbrane Džimom Matisom, koji je podneo ostavku zbog neslaganja sa Trampom oko povlačenja iz Sirije.

- Kada je predsednik (Barak) Obama neslavno otpustio Džima Matisa, ja sam mu pružio drugu priliku. Neki su mislili da ne bi trebalo, ja sam mislio da treba. Interesantan odnos - ali ja sam takođe pružio sve resurse koje on zapravo nikada nije ni imao. Saveznici su važni - ali ne kada iskorišćavaju SAD", naveo je Tramp.

When President Obama ingloriously fired Jim Mattis, I gave him a second chance. Some thought I shouldn’t, I thought I should. Interesting relationship-but I also gave all of the resources that he never really had. Allies are very important-but not when they take advantage of U.S.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 23. децембар 2018.

U trećoj poruci na "Tviteru", Tramp je izneo tvrdnju da uopšte nije ni poznavao Breta Mekgurka, sada već bivšeg Specijalnog izaslanika za globalnu koaliciju koja se bori protiv Islamske države.

Brett McGurk, who I do not know, was appointed by President Obama in 2015. Was supposed to leave in February but he just resigned prior to leaving. Grandstander? The Fake News is making such a big deal about this nothing event!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 23. децембар 2018.

Mekgurk je podneo ostavku u petak, dan nakon Matisa, a razlog je prema tvrdnjama medija bilo njegovo "snažno neslaganje" sa predsednikom SAD u vezi sa odlukom o povlačenju trupa iz Sirije.

- Breta Mekgurka, kojeg nisam poznavao, postavio je predsednik Obama 2015. Trebalo je da ode u februaru, ali je podneo ostavku pre tog odlaska. just resigned prior to leaving. Želi da privuče pažnju? Lažne vesti od tog nebitnog događaja prave tako važnu stvar! - napisao je Tramp.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

BONUS VIDEO: Ovo je rusko oružje od kojeg strepi i Amerika
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.