Tramp promašio imena Nepala i Butana  delova Indije

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp promašio imena Nepala i Butana " "delova Indije"

Vašington -- Predsednik SAD Donald Tramp pogrešno je izgovorio imena dve države – Nepala i Butana – na sastanku sa obaveštajnim zvaničnicima.

Kako je rekao dopisnik CNN Džon Volkot, Tramp je na sastanku sa obaveštajcima Nepal nazvao “Nipl“ (Nipple), a Butan “Batn“ (Button). Takođe, obe države je nazvao i delovima Indije.

Govoreći o brifingu obaveštajaca, Volkot je naveo da je tamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo “raznih stvari“.

“Prva stvar je predsednikovo neznanje. To dolazi do tačke gde misli da su Nepal i Butan, koje je nazvao ’nipl i batn’, zapravo delovi Indije“, rekao je Volkot.

“Čekajte, zaista je to rekao“, navela je Bruk Boldvin, voditeljka CNN-a.

“Zaista“, odgovorio je Volkot.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NOVI TRAMPOV GAF Nećete verovati kako je prvi čovek SAD izgovorio imena Nepala i Butana

Izvor: Blic, 06.Feb.2019

Američki predsednik Donald Tramp pogrešno je izgovorio imena dve države, Nepala i Butana, i još ih proglasio da su deo Indije, tokom sastanka u Beloj kući sa obaveštajnim zvaničnicima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.