Tramp priznao da ima račun u kineskoj banci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2020, 07:46

Tramp priznao da ima račun u kineskoj banci

Američki predsednik Donald Tramp priznao je da ima račun u jednoj kineskoj banci, objavio je Njujork Tajms.

Račun je u vlasništvu kompanije Tramp internešenel Hotels Menadžment i otvoren je za plaćanje lokalnog poreza između 2013. i 2015. godine.

Nalog je napravljen da bi se istražio potencijal hotelskog poslovanja u Aziji, rekao je Jan Garten, advokat Trampove organizacije. Kako je objasnio, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << račun je otvoren kod kineske banke u SAD da bi se platio lokalni porez.

Njujork tajms je otkrio račun pošto je imao uvid u Trampovu poresku evidenciju koja obuhvata lične i kompanijske finansijske detalje.

Nikakvi ugovori, transakcije ni druge poslovne aktivnosti nikad nisu ostvareni i od 2015. godine, račun nije bio aktivan. Ipak on ostaje otvoren, ali nikad nije korišćen u druge svrhe, rekao je on.

Sa računa kineske banke isplaćeno je 188.561 dolara za lokalni porez, prenosi Bi-Bi-Si.

Predsednik je kritikovao američke firme koje posluju u Kini i izazvao trgovinski rat između dve zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tramp ima bankovni račun u Kini

Izvor: Danas, 21.Okt.2020

Američki predsednik Donald Tramp ima bankovni račun u Kini gde je godinama pokušavao da posluje, iako se predstavlja kao pravi suparnik Pekingu za razliku od, kako kaže, svog demokratskog rivala  na predstojećim predsedničkim izborima Džoa Bajdena, piše list Njujork tajms. 

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.