Tramp priredio Makronu dobrodošlicu u Beloj kući

Izvor: N1 televizija, 24.Apr.2018, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp priredio Makronu dobrodošlicu u Beloj kući

Predsednik SAD Donald Tramp priredio je u Beloj kući zvaničnu dobrodošlicu francuskom predsednku Emanuelu Makronu.

Uz veliku pompu Tramp i prva dama Melanija dočekali su Makrona i njegovu suprugu Brižit na crvenom tepihu u južnoj bašti Bele kuće.

U svečanom dočeku, koji uključuje i pregled trupa, učestvuje gotovo 500 američkih vojnika iz svih pet rodova vojske.

Potpredsednik SAD Majk Pens i nekoliko članova Trampovog kabineta, poslanici >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i porodice vojnika takođe su prisutni danas. Među prisutnim su i đaci Maja Angelu francuske škoke u Templ Hilsu u Merilendu.

Dvojica vođa će pre podne provesti na zvaničnim sastancima i zatim će imati zajedničku konferenciji za štampu. Večeras će Tramp svojim francuskim gostima prirediti prvu državnu večeru od kada je došao na dužnost.

Na večeri se očekuje oko 150 zvanica, a na meniju je jagnjetina i tart od nektarina, dok će takođe biti priređena i predstava Nacionalne opere iz Vašingtona.

Ovo je drugi dan boravka Makrona u Vašingtonu.

Sinoć je bilo opuštenije, kada su gosti helikopterom obišli znamenitosti Vašingtona i otišli do doma Džordža Vašingtna na reci Potomak na večeru.

Tramp i Makron se ne slažu o nekim ključnim pitanjima, a jedno od najvažnijih je multinacionalni iranski nuklearni sporazum, koji Tramp želi da napusti, navodi agencija AP.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Tramp: Severna Koreja mora da uništi svoj nuklearni arsenal

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Apr.2018

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je večeras Severnu Koreju da uništi svoj nuklearni arsenal i ponovio da se zalaže za denuklearizaciju pre samita s liderom Kim Džong Unom..."To jednostavno znači da treba da unište atomske bombe. Veoma prosto", rekao je Tramp na konferenciji za novinare...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.