Tramp pre dve godine postao PREDSEDNIK: Obećao da će staviti Ameriku na PRVO MESTO, ali da li je na pomolu je sve veća ŠTETA?

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2019, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp pre dve godine postao PREDSEDNIK: Obećao da će staviti Ameriku na PRVO MESTO, ali da li je na pomolu je sve veća ŠTETA?

Na današnji dan pre dve godine, Donald Tramp je preuzeo dužnost američkog predsednika uz obećanje da će staviti "Ameriku na prvo mesto", a u međuvremenu se promenilo štošta, na više načina, kako u toj zemlji tako i u svetu.

Danas je federalna vlada SAD zaglavljena u najdužoj blokadi njenog rada do sada, dok ekonomija beleži siguran rast uprkos eskalirajućem trgovinskom ratu sa Kinom, ali eksperti upozoravaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da bi se na vidiku moglo ukazati - usporavanje.

Istovremeno, ravnoteža vlasti u Kongresu prvi put je podeljena pod Trampovom administracijom, dok istraga specijalnog savetnika Roberta Malera o uticaju Rusije nastavlja da vrši pritisak na Trampa i njegove najbliže saradnike.

Na početku treće godine Trampovog predsedničkog mandata, Bela kuća i Kongres su u ćorsokaku zbog predsednikovog zahteva za 5,7 miliona dolara za finansiranje izgradnje zida na granici s Meksikom, što je dovelo do delimične blokade rada vlade.

Više od 800.000 zaposlenih u federalnoj vladi rade bez plate ili su na prinudnom odsustvu, dok se blokada odražava na ključne službe - od prehrambenih inspekcija do bezbednosti putovanja avionom.

Pritom, što više vreme prolazi bez postizanja dogovora, na pomolu je sve veća šteta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dve godine Donalda Trampa: Afere, ostavke, blokada

Izvor: Mondo, 20.Jan.2019

Na današnji dan pre dve godine Donald Tramp je preuzeo dužnost američkog predsednika uz obećanje da će staviti "Ameriku na prvo mesto", a u međuvremenu se promenilo štošta, na više načina, kako u toj zemlji tako i u svetu...Danas je federalna vlada SAD zaglavljena u najdužoj blokadi njenog...

Nastavak na Mondo...

Dve godine Trampovog mandata

Izvor: RTS, 20.Jan.2019

Na današnji dan pre dve godine Donald Tramp je preuzeo dužnost predsednika SAD uz obećanje da će staviti "Ameriku na prvo mesto", a u međuvremenu se promenilo štošta, na više načina, kako u toj zemlji tako i u svetu. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.