Tramp pravi ljudski zid na granici sa Meksikom: Karavan migranata sve bliži, situacija u SAD napeta

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2019, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp pravi "ljudski zid" na granici sa Meksikom: Karavan migranata sve bliži, situacija u SAD napeta

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će Sjedinjene Američke Države izgraditi "ljudski zid" duž granice sa Meksikom, ukoliko ne budu mogle da izgrade fizičku barijeru.

Povodom napredovanja migrantskog karavana koji se bliži granici između SAD i Meksika oglasio se putem društvene mreže predsednik Donald Tramp.

- Ogroman broj ljudi dolazi preko Meksika u nadi da će preplaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << našu južnu granicu. Poslali smo dodatnu vojsku. Izgradićemo ljudski zid ako bude potrebno. Da imamo pravi zid, ovo bi bio neuspeh!“, napisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

Tremendous numbers of people are coming up through Mexico in the hopes of flooding our Southern Border. We have sent additional military. We will build a Human Wall if necessary. If we had a real Wall, this would be a non-event!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 5, 2019

Očekuje se da se Tramp osvrne na pitanje granične bezbednosti, kao i o svom zahtevu da se nađu sredstva za finansiranje izgradnje zida tokom obraćanja Kongresu.

With Caravans marching through Mexico and toward our Country, Republicans must be prepared to do whatever is necessary for STRONG Border Security. Dems do nothing. If there is no Wall, there is no Security. Human Trafficking, Drugs and Criminals of all dimensions - KEEP OUT!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 3, 2019

Odbijanje Kongresa da finansira zid na granici rezultiralo je delimičnim zatvaranjem Vlade, što je odložilo godišnje obraćanje predsednika Kongresu, prvobitno zakazano za 29. januar, na 5. februar.

Tramp je zapretio da će uvesti vanredno stanje na nacionalnom nivou, kako bi se pozabavio krizom zbog kriminala uzrokovanog imigrantskim bandama, krijumčarenjem droge i trgovinom ljudima potencijalnih migranata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.