Tramp pozvao vlasti Libana da sprovedu transparetnu istragu eksplozije u Bejrutu

Izvor: B92, 09.Avg.2020, 21:28

Tramp pozvao vlasti Libana da sprovedu transparetnu istragu eksplozije u Bejrutu

Predsednik SAD Donald Tramp apelovao je danas na vladu Libana da sprovede "punu i transparentnu istragu" eksplozije koja je razorila Bejrut.

U saopštenju Bele kuće o Trampovom učešću na današnjoj donatorskoj konferenciji za pomoć Libanu, navodi se da je američki predsednik potvrdio spremnost i volju SAD da "nastave da obezbedjuju pomoć narodu Libana", ali nije pominjao nikakve iznose.

Tramp >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se složio sa drugim liderima o potrebi da bliske koordinacije medjunarodne pomoći.

Izrazio je spremnost da SAD pomognu u istrazi eksplozije i pozvao na mir u Libanu, priznavši "legitimitet poziva mirnih demonstranata za transparentnost, reformu i odgovornost", preneo je Frans pres.

Predsednik Francuske Emanuel Makron u četvrtak je posetio Bejrut i pozvao na medjunarodnu istragu eksplozije, što je odbacio njegov libanski kolega Mišel Aun.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.