Tramp poziva: Uključite se

Izvor: B92, 04.Avg.2023, 17:49

Tramp poziva: Uključite se

Bivši američki predsednik Donald Tramp pozvao je Vrhovni sud SAD da se uključi u procese koji se vode protiv njega.

On je to učinio nakon što se izjasnio da nije kriv po optužnici specijalnog tužioca o nameri da se ponište rezultati izbora 2020. godine.

"Ovo je mešanje u izbore i Vrhovni sud mora da reaguje", napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži "Truth Social".

On je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je reč o slabim optužbama, ali da one zahtevaju "ogromne količine vremena i novca".

"Resursi koji bi bili uloženi u oglase i skupove sada će morati da se troše na borbu protiv radikalno levih nasilnika na brojnim sudovima širom zemlje", naveo je Tramp. Istakao je da vodi u svim anketama, ali da ovo nije "ravnopravan teren".

Specijalni tužilac Džek Smit podigao je u utorak novu optužnicu protiv Trampa, koja se sastoji iz četiri tačke u kojima se bivši predsednik optužuje za prevaru SAD, zaveru radi ometanja službenog postupka (prenosa vlasti), ometanje i pokušaj ometanja službenog postupka, kao i za kršenje prava zagarantovanih zakonima i Ustavom SAD.

U junu je protiv Trampa podignuta optužnica u okviru istrage o poverljivim dokumentima koje je bivši predsednik izneo iz Bele kuće, a pre toga, u martu, velika porota Menhetna podigla je optužnicu protiv Trampa za poslovnu prevaru.

Rezultati istraživanja Njujork tajmsa i Koledža Sijena pokazali su da Tramp ima podršku 54 odsto republikanskih glasača, dok bi za njegovog glavnog protivnika guvernera Floride Rona Desantisa glasalo 17 odsto njih.

Kada je reč o mogućem revanšu Trampa i aktuelnog predsednika Džoa Bajdena, navodi se da su njih dvojica izjednačeni, te da obojica imaju podršku od 43 odsto Amerikanaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp se izjasnio da nije kriv po novim optužbama o poverljivim dokumentima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2023

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjasnio se danas da nije kriv po novim optužbama koje se odnose na ranije podignutu optužnicu, koja se odnosi na rukovanje poverljivim dokumentima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.