Tramp potvrdio: Al Badavi je ubijen!

Izvor: Mondo, 06.Jan.2019, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp potvrdio: Al Badavi je ubijen!

Američki predsednik Donald Tramp potvrdio je danas da su oružane snage SAD ubile Džamala al Badavija, jednog od glavnih organizatora bombaškog napada 2000. godine na vojni brod "Kol" kada je poginulo 17 vojnika.

Foto: AP PHoto/FBI

"Naša vojska donela je pravdu herojima i ranjenima u kukavičkom napadu na razarač 'Kol'. Ubijen je lider tog napada, Džamal al Badavi. Nikada nećemo prestati sa borbom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << protiv radikalnog islamskog terorizma", naveo je Tramp u poruci na Twitteru.

Američkim dronom ubijen komandant Al Kaide

Američka vojska saopštila je pre dva dana da veruje da je operativac Al Kaide, Al Badavi, ubijen u napadu u Jemenu.

U oktobru 2000. godine gumeni čamac pun eksploziva eksplodirao je kod razarača "Kol", koji je bio usidren u luci Aden radi dosipanja goriva.

CIA koristila simulirane egzekucije

Tom prilikom poginulo je 17 američkih mornara i dva napadača. Odgovornost za napad preuzela je Al kaida.

Glavni osumnjičeni za napad, Abd al Rahim al Naširi, nalazi se u američkom zatvoru Gvantanamo na Kubi.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Tramp potrdio da je ubijen Al Badavi

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jan.2019

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp potvrdio je danas da su oružane snage SAD ubile Džamala al Badavija, jednog od glavnih organizatora bombaškog napada 2000. godine na vojni brod "Kol" kada je poginulo 17 vojnika.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.