Tramp potpisuje ukaz o vakcinama

Izvor: B92, 08.Dec.2020, 00:58

Tramp potpisuje ukaz o vakcinama

Vašington -- Aktuelni predsednik SAD Donald Tramp trebalo bi u utorak da potpiše predsednički ukaz, kojim bi se osiguralo da Amerikanci dobiju prioritetan pristup vakcinama.

To je izjavio danas jedan visoki zvaničnik koji je zahtevao da ostane anoniman.

Tramp je bio izložen brojnim kritikama zbog rukovođenja krizom sa koronavirusom, pa sada po svaku cenu nastoji da pridobije pozitivne reakcije zbog brzine razvoja i distribucije vakcine protiv kovida 19, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rojters.

Anonimni izvor iz američke administracije tvrdi da će predsedničkim ukazom biti uspostavljen okvir delovanja saveznih organa i vladinih agencija koje bi trebalo da pomognu stranim državama tokom procesa nabavki vakcina, prenosi britanska agencija.

Ipak, ostaje nejasno, zbog čega je potreban predsednički ukaz kojim bi se regulisala distribucija vakcina na teritoriji SAD, ali Rojtersov dobro upućeni, anonimni izvor, ukazuje da je američka vlada zabrinuta zbog mogućih sajber napada koji bi mogli da ugroze predstojeću masovnu vakcinaciju i nastoji da ih predupredi i onemogući.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.