Tramp ponovo o zidu, biće visok kao trospratnica

Izvor: B92, 26.Dec.2018, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp ponovo o zidu, "biće visok kao trospratnica"

Američki predsednik Donald Tramp je i na Božićnjem okupljanju u Ovalnoj sobi govorio o zidu prema Meksiku koji želi da izgradi, odnosno da ga povisi.

Trampa nije omelo ni to što u Senatu nema podršku za svoj plan zbog čega deo američke administracije ostao bez finansiranja i zatvoren je od subote.

Tramp za svoj zid traži ukupno 25 milijardi dolara, a kamen spoticanja sada je pet milijardi budžetskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dolara u 2019. godini.

Tramp je ponovio da će veliki deo zida biti visok oko 9 metara, što je otprilike visina jedne trospratnice. On očekuje da zid sufinansira i Meksiko, ali Meksikanci se tom idejom ne bave, piše Novac.hr.

Američka granica prema Meksiku duga je oko 3.200 kilometara, a Tramp se nada da će oko 800 kilomera zida izgraditi ili obnoviti do novembra 2020. godine, dakle do iducih predsedničkih izbora.

SAD su od 2006. godine podigle zid na oko 1100 kilometara, uglavnom na saveznom zemljištu i gde nema prirodnih prepreka za prelazak granice.

Dosad je napravljeno osam prototipova novog zida, u rasponu od 5,4 metra do devet metara, a testirani su na granici kod San Dijega u pustinji.

Četiri stuba su uglavnom betonska, dva su najvećim delom od metala, a preostala dva su hibridi napravljeni od betona, metalnih šipki i čelicne oplate, prenosi B92.net.

Testirani su s obzirom na to koliko uspešno sprečavaju ljude da se popnu preko njih, probiju se kroz ili iskopaju tunel ispod njih, a pobednik nije izabran.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"BIĆE VISOK KAO TROSPRATNICA" Tramp i na okupljanju za Božić o zidu prema Meksiku

Izvor: Blic, 27.Dec.2018, 01:52

Američki predsednik Donald Tramp je i na Božićnom okupljanju u Ovalnoj sobi govorio o zidu prema Meksiku koji želi da izgradi, odnosno da ga povisi, a nije ga omelo ni to što u Senatu nema podršku za svoj plan zbog čega deo američke administracije ostao bez finansiranja i zatvoren je od subote.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.