Tramp pohvalio borbu Si Đinpinga i Kine protiv koronavirusa

Izvor: RTS, 07.Feb.2020, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp pohvalio borbu Si Đinpinga i Kine protiv koronavirusa

Predsednik SAD Donald Tramp napisao je, posle telefonskog razhovora sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, da je Peking pokazao "ogromnu disciplinu" u borbi protiv koronavirusa koji je u Kini usmrtio više od 600 ljudi.
Na tviter nalogu Donald Tramp je napisao da je imao dobar razgovor sa kineskim predsednikom  Si Đinpingom. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"On je jak, oštar i fokusiran rukovodeći "kontranapad" na koronavirus", napisao je Tramp.
Predsednik SAD je rekao da mu je Si Đinping rekao da rade dobro, gradeći i nove bolnice u samo nekoliko dana.
"Ništa nije lako ali uspeće. Posebno kada počne toplije vreme a virus oslabi i nestane", napisao je Tramp uz ocenu da je u Kini "ogromna disciplin" a da kineski predsednik predvodi operaciju koja će dovesti do uspeha.
"Radimo zajedno sa Kinom kako bi pomogli", napisao je Tramp.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Ništa nije lako, ali verujem da će biti uspešan"

Izvor: B92, 07.Feb.2020

Američki predsednik Donald Tramp je, posle razgovora sa kineskim predsednikom Si Djinpingom, uveren da će Kina uspeti da pobedi epidemiju koronavirusa...Tramp je na Tviteru posle razgovora sa Sijem, tokom kojeg je dogovoreno da dve zemlje nastave saradnju u borbi protiv širenja smrtonosnog virusa,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.