Tramp podneo zahtev za direktan televizijski prenos suđenja

Izvor: B92, 11.Nov.2023, 18:51

Tramp podneo zahtev za direktan televizijski prenos suđenja

Vašington -- Bivši američki predsednik Donald Tramp podneo je danas zahtev za direktan televizijski prenos njegovog suđenja.

Podsetimo, njemu se sudi pred federalnim sudom u Vašingtonu zbog optužbi da je pokušao da poništi rezultate predsedničkih izbora 2020. godine.

"Ovaj postupak bi trebalo u potpunosti da se prenosi na televiziji kako bi američka javnost iz prve ruke videla da ovaj slučaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije ništa drugo do izmišljena ustavna šarada", navodi se u podnesku Trampovih advokata, prenosi Rojters.

Dodaje se da tužioci žele da se suđenje održi "u mraku", što je, kako se navodi, politički motivisan napor administracije predsednika Džozefa Bajdena da potkopa njegovu kandidaturu za reizbor sledeće godine.

"Svaka osoba u Americi, pa i šire, treba da ima priliku da iz prve ruke prouči ovaj slučaj i gleda kako, ukoliko bude došlo do suđenje, predsednik Tramp sebe oslobađa od ove neosnovane i politički motivisane optužbe", naveli su Trampovi advokati i dodali da specijalni tužilac Džek Smit krši ustavom zagarantovana prava bivšeg predsednika SAD.

Prethodno su američki mediji saopštili da bi javnost u SAD morala da ima mogućnost da gleda na koji način se odvija "istorijski slučaj" protiv bivšeg predsednika zemlje.

Američko ministarstvo pravde se, sa druge strane, protivi televizijskom prenosu suđenja i navodi da pravila federalnog suda zabranjuju prenošenje sudskog postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp podnio zahtjev za direktan televizijski prenos njegovog suđenja

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Nov.2023

VAŠINGTON - Bivši američki predsjednik Donald Tramp podnio je danas zahtjev za direktan televizijski prenos njegovog suđenja pred federalnim sudom u Vašingtonu zbog optužbi da je pokušao da poništi rezultate predsjedničkih izbora 2020. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Tramp podneo zahtev za direktan televizijski prenos njegovog suđenja

Izvor: Radio 021, 11.Nov.2023

Bivši američki predsednik Donald Tramp podneo je zahtev za direktan televizijski prenos njegovog suđenja.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.