Tramp pobedio – zabrana ulaska u SAD stupa na snagu

Izvor: Radio 021, 27.Jun.2017, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp pobedio – zabrana ulaska u SAD stupa na snagu

Američki predsednik Donald Tramp pozdravio je odluku Vrhovnog suda SAD kojom se na snagu vraća njegova zabrana ulaska u SAD građanima šest zemalja sa muslimanskom većinom.

"Jednoglasna odluka Vrhovnog suda je jasna pobeda za nacionalnu bezbednost. Dozvoljava zabranu ulaska za građane šest zemalja koje su sklone terorizmu", rekao je Tramp.

Vrhovni sud SAD doneo je odluku da dozvoli administraciji predsednika Trampa da primenjuje zabranu putovanja u SAD putnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << iz šest većinski muslimanskih zemalja, čime su poništene odluke nižih sudova. Sud je zaštitio od zabrane jednu kategoriju – one koji iznesu kredibilne tvrdnje o vezi sa osobom ili entitetom unutar SAD, saopštio je Vrhovni sud.

Tramp je prošle nedelje rekao da će zabrana stupiti na snagu 72 sata nakon što prođe kroz sud. Zabrana se odnosi na građane Irana, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Trumpova odluka o zabrani ulaska stupa na snagu 29. juna

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jun.2017

Američki State Department saopštio je da će odluka Vrhovnog suda o djelimičnom odobravanju izvršne uredbe predsjednika Donalda Trumpa o zabrani ulaska u SAD za građane šest većinski muslimanskih zemlja stupiti na snagu 29 juna.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.