Tramp optužio demokrate za lov na veštice protiv Sešnsa

Izvor: RTS, 03.Mar.2017, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp optužio demokrate za "lov na veštice" protiv Sešnsa

Američki predsednik Donald Tramp optužio je demokrate da vode "totalni lov na veštice" protiv državnog tužioca Džefa Sešnsa i ostalih bliskih savetnika, čiji su kontakti sa Kremljom postali deo istrage.
"Džef Sešns je pošten čovek", naveo je Donald Tramp u saopštenju i optužio demokrate da su izgubili "vezu sa realnošću", prenosi AFP.

Prema Trampovim rečima, Sešns >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "nije rekao ništa pogrešno".
"Mogao je da odgovori preciznije, ali je jasno da to nije bilo namerno", naveo je Tramp.
Državni tužilac Džef Sešns saopštio je ranije da će izuzeti sebe iz bilo kakve istrage o predizbornoj kampanji predsednika Donalda Trampa tokom 2016. godine.
Sešns, međutim, nakon snažne podrške koju je dobio od Trampa, nije podlegao pritisku da se povuče sa funkcije zbog optužbi da je u Kongresu lagao u vezi sa svojim kontaktima sa ruskim ambasadorom pre izbora.
Tramp je izjavio da ima puno poverenje u Sešnsa.
Sešns je negirao da se sastao sa ruskim zvaničnicima tokom trajanja predsedničkih izbora kako bi razgovarao o kampanji sadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa.
"Nisam se sastajao ni sa kakvim Rusima ni u kom momentu da bih razgovarao o bilo kojoj političkoj kampanji. Takve izjave su neverovatne i lažne", rekao je Sešns u intervjuu za televiziju En-Bi-Si.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.