Tramp opet šokira!

Izvor: Mondo, 20.Avg.2018, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp opet šokira!

Trampova izjava o Izraelu, rečena u navodno polu šaljivom tonu još krajem juna, izazvala je pravu buru danas.

Foto: AP Photo/J. Scott Applewhite

Naime, Donald Tramp je rekao kralju Jordana da će Izrael imati premijera koji će se zvati Muhamed, ukoliko ne bude rešenja palestinsko-izraelskog sukoba.

Izraelska televizija Kanal 10 objavila je da je to Tramp rekao krajem juna u Beloj kući, nakon posete jordanskog kralja, u polu-šaljivom tonu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nakon što je kralj Abdulah izjavio da mnogi mladi Palestinci žele "jednu državu sa jednakim pravima", prenosi Tajms of Izrael.

Novi sukobi u Palestini: Šok bombe, nove žrtve

Kako se navodi, on je kralju Abdulahu rekao da će ukoliko ne dođe do sporazuma Palestine i Izraela, Izrael za par godina imati premijera koji će se zvati Muhamed.

Kanal 10 je naveo da su to potvrdili i izraelski i bivši američki zvaničnici koji su prisustvovali tom sastanku, kao i ambasada Jordana u SAD.

Tramp je uzdrmao svet kada je prošle priznao Jerusalim prestonicom Izraela i naredio premeštanje ambasade SAD iz Izraela.

Priznao Jerusalim
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.