Tramp odlaže uvodjenje dodatnih carina na kinesku robu

Izvor: Beta, 25.Feb.2019, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp odlaže uvodjenje dodatnih carina na kinesku robu

Predsednik SAD Donald Tramp saopštio je da  će SAD odložiti uvodjenje dodatnih carina na kinesku robu, javile su jutros agencije.Povećanje uvoznih carina na kinesku robu sa 10 odsto na 25 trebalo je da stupi na snagu 1. marta.Tramp je rekao novinarima da su SAD i Kina postigle "značajan napredak" u trgovinskim pregovorima tokom vikenda.On je dodao da planira samit sa kineskim predsednikom Si Djinpingom na Floridi kako bi učvrstio trgovinski sporazum ako dodatni napredak.Američko-kineski trgovinski pregovori na visokom nivou nastavljeni su 21. februara u Vašingtonu u pokušaju da se postigne sporazum posle višemesečnih tenzija i pretnji.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Samo strpljenje saobraćaj spasava

Izvor: RTS, 25.Feb.2019

Otkazano je povećanje američkih tarifa na kinesku robu planirano za mart. . Donald Tramp planira susret sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, kako bi se ublažile posledice trgovinskog spora koji traje gotovo godinu dana...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.