Tramp odlaže sastanak G7, organizaciju smatra staromodnom

Izvor: RTS, 31.Maj.2020, 06:55

Tramp odlaže sastanak G7, organizaciju smatra staromodnom

Američki predsednik Donald Tramp odložiće sastanak G7, koji je trebalo da se održi u junu za septembar ili kasnije, i proširiti listu zemalja koje će biti pozvane na sastanak, uključujući Australiju, Rusiju, Južnu Koreju i Indiju.
Donald Tramp je obraćajući se novinarima u predsedničkom avionu na povratku u Vašington >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz Kejp Karnevala istakao da G7 predstavlja staromodnu organizaciju u njenom trenutnom formatu.

"Odlažem to jer ne osećam da G7 pravilno predstavlja ono što se dešava u svetu", izjavio je Tramp.
Kako prenosi Rojters, nije jasno da li Tramp pozivanjem još nekoliko zemalja na sastanak želi da trajno proširi G7, grupu koja predstavlja ekonomski najmoćnije države sveta.
Predsednik SAD je prethodno u nekoliko navrata predlagao da se u G7 uključi Rusija zbog, kako je naveo, globalne strateške važnosti Moskve.
Portparolka Bele kuće, Alisa Farah navela je da Tramp želi da se na sastanku G7 raspravlja o Kini.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"To je veoma zastarela grupa zemalja"

Izvor: B92, 31.Maj.2020

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp dložio je samit G7, koji je trebalo da bude održan u junu, najmanje do septembra ...Tramp je saopštio da želi da na taj skup pozove i Rusiju, Australiju, Indiju i Južnu Koreju...On je objasnio da je tu odluku doneo jer ne oseća da grupa sedam industrijski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.