Tramp obećao da će imati objavu o finansiranju SZO

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Apr.2020, 22:01

Tramp obećao da će imati objavu o finansiranju SZO

Predsednik SAD Donald Tramp obećao je da će iduće nedelje imati "objavu" o finansiranju Svetske zdravstvene organizacije.

"Kao što znate mi im dajemo oko 500 miliona dolara godišnje i o tome ćemo razgovarati iduće nedelje. Imaćemo mnogo toga da kažemo", rekao je Tramp danas, nekoliko dana pošto je otvoreno zapretio da će prekinuti američki doprinos toj organizaciji.

On je pre nekoliko dana >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << oštro kritikovao kako je SZO, agencija Ujedinjenih nacija, upravljala pandemijom, i po njegovom mišljenju, njen suviše povoljan stav prema Kini.

Vašington je nezadovoljan što su njegove mere za suzbijanje širenja koronavirusa, konkretno postepeno zatvaranje granice naišle na oštar otpor SZO, koja je "nastavila da pozdravlja kineske vođe zbog njihove spremnosti da dele informacije".

Američka vlada je optužila tu instituciju da je zanemarila ključne informacije o mogućem širenju koronavirusa među ljudima koji su došli iz Tajvana, već od decembra 2019. godine. SZO je kategorično odbacila da je dobila takve informacije od Tajvana.

SAD smatraju da je Tajvan, koji je pod pritiskom Pekinga poslednjiih godina potpuno isključen iz SZO, imao dobru reakciju na epidemiju, za razliku od Kine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.