Tramp o povlačenju iz Sirije: Vreme je da se drugi bore

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2018, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp o povlačenju iz Sirije: Vreme je da se drugi bore

Američki predsednik Donald Tramp branio je svoju odluku da povuče američke vojnike iz Sirije.

Trampa su kritikovali pojedini republikanci, a saveznici iskazali zabrinutost, ali i neki američki vojni komandanti.

- Da li SAD žele da budu policajac Bliskog istoka, dobijajući zauzvrat ništa osim trošenja dragocenih života i triliona dolara štiteći druge koji, skoro u svim slučajevima, ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << cene ono što mi radimo? Da li želimo da budemo tamo zauvek? Došlo je vreme da se drugi konačno bore... - komentarisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

U nizu poruka na Tviteru, američki predsednik je ocenio da odluka da povuče vojsku iz Sirije ne treba da iznenajuđe bilo koga, te da se i sam za to zalagao godinama, podsetivši da je još pre šsest meseci želeo da to i uradi, ali je pristao da američki vojnici ostanu još neko vreme u Siriji, prenosi Rojters.

- Rusija, Iran, Sirija i drugi nisu srećni zbog toga što se SAD povlače s tog terena, uprkos tome što pišu lažne vesti, jer sada će morati da se bore protiv Islamske države i drugih, koje mrze, ali sada bez nas. Gradim daleko najsnažiju vojsku na svetu. Ako nas Islamska država napadne, prokleta je! - upozorio je Tramp.

Tramp je u sredu izjavio da je Islamska država u Siriji pobeđena i najavio povlačenje američke vojske iz te zemlje.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.