Tramp o eri mira: Prestaćemo da rušimo vlade širom sveta

Izvor: N1 televizija, 02.Dec.2016, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp o "eri mira": Prestaćemo da rušimo vlade širom sveta

SAD će prestati sa pokušajima da ruše vlade širom sveta i sarađivaće sa drugim zemljama koje se bore protiv terorizma, poručio je novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp tokom svoje "turneje zahvalnosti" i obećao početak "nove ere mira".

U stilu svoje predsedničke kampanje, Donald Tramp je zajedno sa potpredsednikom Majkom Pensom krenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u "turneju zahvalnosti" po srednjem američkom Zapadu. Glasači su mu uzvratili ljubav.

"Impresionira me njegova upornost, njegov satv, njegova fleksibilnost i snaga. On ima radnu etiku i spreman je da radi neumorno", kaže jedan od njegovih glasača.

Izabrani američki predsednik obećao je u Sinsinatiju početak nove ere mira: "Uništićemo Islamsku državu. Istovremeno, vodićemo se novom spoljnom politikom, koja konačno uči na greškama iz prošlosti".

Novoizabrani predsednik SAD obećao je da će "izlečiti duboke rane Amerike" navodeći da ta zemlja nema drugog izbora nego da se ujedini i odbaci netrpeljivosti.

"Mi smo veoma podeljena nacija, ali nećemo biti podeljeni dugo. Mi ćemo pronaći zajednički jezik i uradićemo posao kako treba", kaže Tramp.

Kazneni porezi za kompanije koje sele proizvodnju iz zemlje

U unutrašnjoj politici administracija novog predsednika najavljuje kaznene poreze za američke kompanije koje zbog jeftinije radne snage proizvodnju sele u druge zemlje.

"Kompanije koje zatvore fabrike u zemlji i samo natrag šalju gotove proizvode, pozivajući se na trgovačke ugovore, imaće konsenkvence. Za nas su američki radnici i njihov posao na prvom mestu", naveo je Pens.

U Meksiku i Kini, koji bi prvi mogli da trpe posledice takve politike, na to pokušavaju da gledaju sa pozitivne strane.

"Ako ekonomija bude rasla za četiri odsto, ako se smanje porezi srednjoj klasi, a povećaju investicije i ako se kreira 25 miliona radnih mesta, to je za Meksiko fantastična vest", rekao je meksički industrijalac i milijarder  Karlos Slim.

U Pekingu Trampovu buduću politiku branio je doajen američke diplomatije Henri Kisindžer. On je najavio da će dve zemlje u narednom periodu blisko sarađivati na održavanju stabilnog razvoja i dobrih međusobnih odnosa.

Da li se i proizvodnja može vratiti u Ameriku i da obe zemlje nastave privredni rast, pitanje je koje brine investitore sa obe strane Tihog okeana.

Detaljnije u prilogu Vladana Alimpijevića:

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.