Tramp negirao optužbe za silovanje, vjerovatno će prisustvovati suđenju

Izvor: VOA, 04.Maj.2023, 16:57

Tramp negirao optužbe za silovanje, "vjerovatno" će prisustvovati suđenju

Bivši američki predsjednik Donald Tramp je u video svjedočenju, na civilnom suđenju u Njujorku, negirao da je poznavao bivšu kolumnistkinju I. Džin Kerol koja ga je optužila da ju je silovao. Tramp je tokom posjete Irskoj novinarima rekao da će vjerovatno lično prisustvovati suđenju. Kerol je prethodno posvjedočila da ju je Tramp silovao u jednoj robnoj kući sredinom 1990-tih, a zatim uništio njenu reputaciju i karijeru, iznoseći laži o tom slučaju na internetu. U video snimku, koji je u četvrtak pušten poroti, Tramp je upitan o izjavi koju je dao 2019. godine da nikada nije upoznao Kerol. Bivši predsjednik je na to odgovorio da je to bilo tačno u to vrijeme, ali mu je kasnije pokazana fotografija na kojoj se rukuje sa njom ili njenim suprugom na jednoj proslavi. "Rukujem se sa mnogo ljudi, ali nisam znao ko je ona", rekao je Tramp. U snimku izjave, koju je Tramp dao u oktobru, bivši predsednik je takođe pravdao komentare 2005. godine o seksualnom dodirivanju žena bez njihove dozvole.  Na pitanje advokata Kerol o video snimku iz 2005. godine, na kojem se čuje kako Tramp kaže "kada ste zvijezda, puštaju vas da to radite. Možete da radite bilo što...", bivši predsjednik je odgovorio da je "to tačno, kada je riječ o zvijezdama...ako pogledate poslednjih milion godina". Snimak iz programa ""Access Hollywood" prvobitno je objavljen u oktobru 2016. godine, mjesec prije nego što je Tramp izabran za predsjednika. Tramp, vodeći kandidat za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke, nije lično prisustvovao suđenju koje je počelo prošle nedelje pred federalnim sudom na Menhetnu. Njegov pravni tim rekao je sudiji da Tramp vjerovatno neće svjedočiti lično i da neće pozivati svjedoke u ime odbrane. Međutim, tokom posjete svom ljetovalištu u Irskoj, Tramp je novinarima rekao da će "vjerovatno prisustvovati" suđenju. "Mislim da je sramno što je dozvoljeno da se to dogodi, lažne optužbe protiv bogataša ili u mom slučaju protiv slavnog, bogatog političara. Moram da se vratim zbog žene koja je iznijela lažne optužbe protiv mene, a imam i sudiju koji je izuzetno neprijateljski nastrojen", rekao je Tramp dok je igrao golf. Očekuje se da će suđenje trajati i naredne nedelje. Trampov advokat Džo Takopina nije odgovorio na zahtjev agencije Rojters za komentar. U kratkom video isječku iz Trampovog svjedočenja, u srijedu, bivši predsjednik negirao je da je silovao Kerol koju je optužio da je izmislila priču da bi prodala što više kopija svojih memoara iz 2009. godina, u kojima je objelodanila optužbe o silovanju. Kerol je tokom trodnevnog svjedočenja i ispitivanja Trampovih advokata navela da ju je Tramp 1995. ili 1996. godine, u kabini za presvlačenje u robnoj kući Bergdof Gudmen, pritisnuo uz zid a zatim i silovao.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Tramp u svedočenju negirao da je poznavao kolumnistkinju koja ga je optužila za silovanje

Izvor: Danas, 04.Maj.2023

Bivši američki predsednik Donald Tramp je u video svedočenju, na civilnom suđenju u Njujorku, negirao da je poznavao bivšu kolumnistkinju Džin Kerol koja ga je optužila za silovanje i najavio da će verovatno prisustvovati suđenju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.