Tramp negirao navode da je hteo da smeni Milera

Izvor: N1 televizija, 26.Jan.2018, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp negirao navode da je hteo da smeni Milera

Predsednik SAD Donald Tramp negirao je da je prošle godine hteo da otpusti specijalnog tužioca koji istražuje navode o mogućem mešanju Rusije u američke predsedničke izbore Roberta Milera, kako je objavio Njujork tajms.

"Lažne vesti. Lažne vesti. Lažne priče tipične za Njujork tajms", rekao je američki predsednik novinarima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ga prate na Svetskom ekonosmkom forumu u Davosu, u Švajcarskoj.

Po izveštaju američkog lista koji se poziva na četiri anonimna izvora, Tramp je u junu 2017. godine naredio smenjivanje specijalnog tužioca Roberta Milera, ali je od toga odustao kada je pravni savetnik Bele kuće Don Makgan zapretio da će podneti ostavku.

Makgan je smatrao da bi takav potez imao "katastrofalne posledice" na Trampovo predsedništvo.

Tramp je, po listu, naredio da se Miler otpusti samo nekoliko nedelja pošto je imenovan.

 Vašington post je kasnije, pozivajući se na dva izvora, takođe objavio da je Tramp razmatrao otpuštanje Milera.

"Makgan nije direktno zapretio Trampu da će podneti ostavku, ali je ozbiljno razmatrao da time zapreti, rekla je jedna osoba upuće u to", napisao je Vašington post.

Bivši šef Federalnog istražnog biroa (FBI) Robert Miler vodi vrlo osetljivu istragu o sumnjama o povezanopsti Trampovog izbornog štaba za predsedničke izbore 2016. godine i Moskve.

Muler takođe pokušava da utvrdi da li je Tramp, pošto je postao predsednik, ometao pravosuđe, konkretno kada je otpustio bivšeg šefa FBI Džejmsa Komija u maju 2017.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Tramp negirao da je hteo da otpusti Malera

Izvor: VOA, 26.Jan.2018

Američki predsednik odbacio je izveštaje „Njujork Tajmsa“ i „Vašington Posta“ o tome da je hteo da otpustio specijalnog istražitelja Roberta Malera u junu, ali da je od toga odustao kada je advokat Bele kuće zapretio podnošenjem ostavke. ​ Navodno je Don Mekgen odbio da prenese predsednikovo...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.