Tramp ne veruje da će biti ispitan u istrazi o Rusiji

Izvor: VOA, 11.Jan.2018, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp ne veruje da će biti ispitan u istrazi o Rusiji

Predsednik SAD Donald Tramp kaže da „nije verovatno“ da će se sastati sa specijalnim istražiteljem Robertom Malerom u istrazi koja se vodi o navodnim vezama Trampovog izbornog štaba sa Rusijom. Tramp je nakon sastanka sa norveškim premijerom ponovio da „nije bilo dosluha“ sa Rusijom i istakao „da je malo verovatno da će biti intervjuisan“. „Dosluha ima, ali između demokrata i Rusije. Lov na veštice se nastavlja.“ Maler je navodno razgovarao sa Trampovim advokatima o mogućnosti da u okviru istrage ispita I predsednika. Tramp istragu naziva “prevarom demokrata”. Do sada su u istrazi optuženi bivši šef izbornog štaba Pol Manafort, dok je bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Majkl Flin priznao krivicu. Malerov tim je do sad intervjuisao brojne Trampove saradnike, uključujući I zeta Džareda Kušnera I bivšeg šefa osoblja Bele kuće Rajnsa Pribusa. Donald Tramp je napao demokratsku senatorku Dajen Fajstnan I nazvao je “prepredenom” jer je objavila transkripte sa svedočenja koosnivača firme koja je napravila dosije o vezama Trampovog izbornog štaba I Rusije. Glen Simpson koosnivač firme “Fusion GPS”, rekao je da je dao dosije o Trampu FBI-u zato što je bio “veoma zabrinut” za nacionalnu bezbednost. Dajen Fajnstajn je objavila dugačak transkript Simpsonovog svedočenja, a da o tome nije obavestila republikance u Odboru za pravosuđe Senata.      

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Produžen zakon o nadzoru komunikacija uprkos Trampovim tvitovima

Izvor: VOA, 11.Jan.2018

Predstavnički dom američkog Kongresa izglasao je u četvrtak produženje  zakona o nadzoru komunikacija koji Sjedinjene Države koriste da razoktriju terorističke zavere protiv Amerikanaca. Za bezbednosnu meru glasalo je 256 kongresmena, dok je 164 bilo protiv. Njeno usvajanje bilo je dovedeno...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.