Tramp naredio, sledi provera poreskih propisa

Izvor: B92, 22.Apr.2017, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp naredio, sledi provera poreskih propisa

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je uredbu kojom se minastarstvu finansije nalaže da preispita poreske propise koji su primenjeni prošle godine.

Tramp je je takođe potpisao dva memoranduma o preispitivanju zakona o reformi Volstrita, usvojenog 2010.godine, za koji banke i osiguravajuće kompanije navode da im otežava poslovanje, prenosi Glas Amerike.

Ponovo će biti razmotrena dva dela zakona Dod – Frenk, koji je usvojen posle finansijske krize 2007-2009 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine, da bi se sprečilo njeno ponavljanje.

Dokumentima se nalaže ministru finansije Stivenu Manućinu da preispita ključne odredbe Dod-Frenk i poreskog zakona, a zatim Beloj kuci predloži načine na koji bi mogli da se poboljšaju.

Manucin je ranije rekao da njegov sekretarijat radi na poreskoj reformi i da će uskoro da objavi sveobuhvatan plan.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.