Tramp napustio Udruženja filmskih glumaca da izbegne da bude izbačen

Izvor: VOA, 05.Feb.2021, 18:26

Tramp napustio Udruženja filmskih glumaca da izbegne da bude izbačen

Donald Tramp podneo je ostavku u američkom Udruženju filmskih glumaca (SAG) nakon što je organizacija zapretila da će ga izbaciti zbog uloge koju je imao u neredima u Kongresu početkom januara.  U pismu predsednici SAG i Američke federacije TV i radio umetnika (AFTRA), Tramp je rekao da podnosi ostavku u udruženju čiji je član od 1989. godine.  "Ne želim da više imam veze sa vašim sindikatom", rekao je Tramp u pismu udruženju glumaca. "Ovim pismom vas obaveštavam da momentalno podnosim ostavku na članstvo u SAG-AFTRA. Ništa niste uradili za mene." Udruženje je odgovorilo kratkim saopštenjem: "Hvala vam". Prošlog meseca, odbor SAG-AFTRA glasao je da postoje razlozi za uverenje da je Tramp, svojom ulogom u upadu u Kapitol 6. januara, narušio pravila koja važe za članove udruženja. Tramp je, kako navode, vodio "nesmotrenu kampanju dezinformisanja da bi se diskreditovali novinari, i u krajnjoj liniji ugrozila njihova bezbednost, a mnogi novinari su članovi SAG-AFTRA." Trampov slučaj trebalo je da razmotri disciplinska komisija. U svom pismu, bivši predsednik je rekao da ga ne interesuje takav pretres. "Koga to zanima?", napisao je. "Dok nisam upoznat sa vašim radom, veoma sam ponosan na svoj rad na filmovima kao što su "Sam kod kuće 2", "Zulender" i "Vol Strit: Novac nikada ne spava", kao i TV serije "Mladi princ iz Bel Era" "Saturday Night Live" i naravno, na jedan od najuspešnijih programa u istoriji televizije "Šegrt", da pomenem samo nekoliko", napisao je Tramp. "Takođe sam u velikoj meri pomogao kablovskoj televiziji (za koju se govorilo da je platforma na samrti pre nego što sam se ja uključio u politiku) i stvorio hiljade radnih mesta u mrežama kao što su MSNBC i Lažne vesti CNN, između ostalih", dodao je bivši predsednik. U četvrtak, Udruženja filmskih glumaca objavilo je imena kandidata za svoje godišnje nagrade. Gubitak člansta u udruženju ne sprečava članove da nastave da glume. Međutim, većina velikih produkcijskih kuća se pridržava ugovora sa ovim sindikatom i angažuje samo glumce koji su članovi gilde. 
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Tramp se iščlanio iz američkog sindikata glumaca: Niste ništa uradili za mene

Izvor: B92, 05.Feb.2021

Bivši predsednik Donald Tramp rastao se od Udruženja filmskih glumaca nakon bombastičnog pisma u četvrtak...I to zaato što je bio suočen sa disciplinskim merama sa sindikatom, prenosi Politico...Odbor sindikata izglasao je u januaru upućivanje Trampa na disciplinski odbor sindikata, pozivajući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.