Izvor: Luftika.rs, 02.Jun.2020, 08:09

Tramp mobiliše vojsku kako bi zaustavio nerede u SAD (VIDEO)

Američki predsednik Donald Tramp objavio je mobilizaciju pripadnika oružanih snaga kako bi zaustavio nerede i bezvlašće. Prethodno, policija, Tajna služba i vojska raščistili su okolinu Bele kuće od demonstranata.
– Ja sam vaš predsednik mira i reda i saveznik svih miroljubivih demonstranata – rekao je Tramp, navodeći da je Amerika „pod opsadom aktera loših namera“.
– Dok ovo govorim, raspoređujem >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << hiljade i hiljade teško naoružanih vojnika i pripadnika snaga reda da zaustave nerede, pljačke, vandalizam, napade i uništavanje imovine – rekao je Tramp, koji je odmah posle obraćanja naciji otišao do obližnje crkve Svetog Džona, koja se prethodne noći našla na meti demonstranata, piše Tanjug.

Tramp se, sa nekolicinom saradnika, nakratko zadržao ispred crkve držeći u ruci primerak Biblije.
Tramp je ovu odluku doneo u skladu sa Zakonom iz 1807. godine, kojim se omogućava raspoređivanje američke vojske na teritoriji SAD i protiv američkih državljana.
Poslednji put, vlasti su posegnule za ovim aktom 1992. godine u pokušaju da zaustave nerede posle ubistva Rodnija Kinga.
Patrone suzavca i policajci u opremi za razbijanje demonstracija bili su dovoljno ubedljiv argument za učesnike protesta da se udalje od Bele kuće, neposredno pred početak Trampovog govora.
Tokom akcije policije nije bilo ozbiljnijih sukoba, jer su demonstranti jednostavno ustuknuli pred silom.
Policijskim snagama i Tajnoj služni upomoć je, neposredno pred početak akcije, stiglo i osam kamiona u kojima se nalazilo po 20 pripadnika vojne policije.
Istovremeno, Pentagon je saopštio da u prestonicu SAD stiže između 600 i 800 pripadnika Nacionalne garde.








View this post on Instagram















At a peaceful protest in Baltimore for George Floyd I met 11 year old Mareme. I asked her why did you come to the protest. She replied, “the police killed a black man.”
A post shared by Michael A. McCoy📸 (@michaelamccoyphotography) on Jun 1, 2020 at 9:01pm PDT


Stigli rezultati autopsije Nezavisna autopsija potvrdila je da je smrt Džordža Flojda, kojem je policajac stajao kolenom na vratu nepunih deset minuta, izazvana gušenjem.
„Pritisak na desnoj strani karotidne arterije usporila je dotok krvi do mozga, a težina na njegovim leđima otežala je njegovo disanje“, rekao je advokat Flojdove autopcije.
Advokat Kramp je zatražio da optužnica za ubistvo trećeg stepena protiv Čovina bude promenjena u ubistvo prvog stepena i da još tri policajca budu optužena.
Rezultat autopsije koju je naručila porodica razlikuje se od nalaza zvanične obdukcije, opisanih u krivičnoj prijavi protiv Čovina.
U nalazu te obdukcije stajalo je da nije pronađeno ništa „što bi podržalo dijagnozu traumatskog gušenja ili davljenja“.
Dan posle smrti Flojda u Mineapolisu su izbili mirni protesti koji su ubrzo postali nasilni i proširili se na desetine američkih gradova.
BREAKING: #GeorgeFloyd – Independent autopsy performed by Dr. Michael Baden and Dr. Allecia Wilson concludes Floyd died of "Asphyxia due to compression of the neck" and no underlying medical conditions. pic.twitter.com/wuMex3AnPZ
— Law & Crime Network (@LawCrimeNetwork) June 1, 2020

Bela kuća: Antifa će biti proglašena za terorističku grupu Američko Ministarstvo pravde odlučilo je da organizaciju Antifa tretira kao domaću terorističku grupu, saopštila je večeras Bela kuća.
Portparolka Bele kuće Kejli Mekeneni rekla je na brifingu za medije da postoji dovoljno dokaza da je organizacija Antifa odgovorna za nasilje tokom protesta u gradovima širom SAD, koji su izbili nakon ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda tokom policijske akcije.
Mekeneni je rekla da će širom SAD biti raspoređene dodatne federalne snage kao odgovor na proteste, prenosi Glas Amerike.
Ona je istakla da se američki predsednik Donald Tramp sastao s ministrima odbrane i pravde, Markom Esperom i Vilijamom Barom, sa kojima je razmatrao angažovanje dodatnih bezbednosnih snaga.
Tramp je juče na Tviteru naveo da će Sjedinjene Americke Države označiti Antifu kao terorističku organizaciju.
Antifa je, kako objašnjava Glas Amerike, akronim za politički pokret antifašista čija su politička uverenja utemeljena u ideji levice, ponekada i ekstremne levice.
U okviru njihovog političkog delovanja je podrška populaciji koju smatraju obespravljenom i protivljenje obogaćivanju korporacija.
Pojedine organizacije koje pripadaju tom korpusu ideja primenuju militante taktike za širenje svojih uverenja.
Kada Tramp kaže da su Antifa teroristi, Marinika postaje Anti-antifa?

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.